Moje stravovaní...
První noc v Řecku jsem tedy nějak přežila...ráno jsem už měla hrozný hlad, ale když jsem si pak šla čistit zuby a viděla jsem to umyvadlo...veškerý hlad mě přešel, snědla jsem asi polovinu proteinové tyčinky, kterou jsem měla z domova.
Nikdo mi totiž neřekl, že už mohu jít na snídani do jídelny, ani kde ta jídelna vlastně je. Vše jsem zjistila až odpoledne, kdy mě manažer provedl po kuchyni a místech pro zaměstnance, řeknu vám...raději se na to měl vysrat a neukazovat mi nic :-). Když mě totiž přivedl do jídelny, začala se mi pomalu vracet moje proteinová tyčinka....vedly tam 2 cesty, jedna kolem smetiště, tu vůni si ještě stále vybavuji a druhá zadním vchodem, to nebylo tak hrozné, ale ten puch byl stejně cítit všude, myslím, že jím už načichl celý hotel.
Řeknu vám, že mě opět přešel hlad.
Do teď lituji, že jsem si to jídlo nevyfotila....zase něco plavajícího v oleji a salát, který se skládal z cibule, okurky a rajčat. Mňamka!!!
Na základě tohoto gurmánského menu jsem udělala vážné rozhodnutí....a to, že až do konce svého pobytu, jídelnu nenavštívím....

Tuhle dobrotu mi vyfotila moje spolubydlící Eliška, která měla tu odvahu, se vydat do jídelny na oběd....A ANO, JE TO JEN ZELÍ :-)
Já jsem prvních pár dní jedla hrozně, neměla jsem ledničku na pokoji a tak jsem snídala oříšky, obědvala a večeřela brambůrky, nebo ovoce, chtěla jsem za každou cenu šetřit peníze, ale po pár dnech už mi bylo dost zle a hlavně jsem měla několik dní opožděnou menstruaci.
Došlo mi, že takhle to nepůjde a že to tam nemohu vydržet tři měsíce, když se pořádně nenajím...

Jenže na Nissaki (vesnice na Corfu) bylo strašně draho. Třeba skořice stála 2,50 , balení sýra cca 2 euro, tuňák 5 euro, margarín kolem 3 eur a ovesné vločky 4 eura!!! U nás stojí kolem 25 korun. Do vedlejšího městečka se muselo jet busem a když jsem pak chodila do práce, tak nebyl čas a ani energie, pořád někam jezdit pro jídlo (a zas o tolik levněji tam stejně nebylo).
Tak 2x do týdne jsem si dala teplé jídlo v restauraci, která byla hned nad hotelem. Báječně tam vařili a za celkem fajn ceny. Cpala jsem se pořád dokola Veganským hambáčem , což bylo nejlepší jídlo na ostrově!!!!!

Jídlo a alkohol, bez kterého se to tam nedalo přežít ve zdraví, mě stálo cca 8000 za měsíc.....
Velké štěstí přišlo, když jsem začala pracovat na odpolední směně a dostala jsem se k jídlu, které měli hosté hotelu. Opět jsem vám jej vyfotila :-)

Asi se divíte, kde jsou fotografie toho alkoholu.....